Fler väntas söka till Linnéuniversitet till hösten

Publicerad

Intresset för att plugga på universitet och högskolor ökar när arbetsmarknaden påverkas negativt av den rådande coronapandemin och det ser ut som fler kommer att söka till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar till hösten.

Sista ansökan för att söka till höstterminen är den 15 april. Många söker i sista stund, så på Linnéuniversitetet inväntar de nu resultatet, men de har sett ett ökat intresse på sin hemsida. 

Kommunikationsavdelningen har tittat på flödet på hemsidan och det ger en indikation om att det är fler som söker. 

– De har tittat på hur antal besök har sett ut jämfört med tidigare år. Då kan vi se att fler har varit inne och tittat på våra utbildningar, säger Peter Citron, sektionschef för antagningen.

Fler vill plugga när framtiden är osäker

Varsel och nyinskrivna arbetslösa fortsätter att öka under den pågående pandemin. Under de senaste 6 veckorna har över 900 personer i Kalmar och Kronobergs län varslats om uppsägning och vid tuffare tider på vill fler plugga. 

– Förändrade förutsättningar på arbetsmarknaden har alltid hängt ihop med intresset för utbildning. När man står inför en osäkrare framtid är det fler som väljer utbildning, säger Peter Citorn. 

Det går också att se att det ökade söktrycket inte beror på demografi, eftersom kullarna med dem mellan 19 och 25 år är små.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer