De båda olyckorna på E 4 orsakade långa köer. Foto: Cecilia Hedlund

Två olyckor på E 4 – en person misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen kom larm om två olyckor på E 4. Flera fordon har varit inblandade och kollisionerna har orsakat stopp i trafiken. Vid en av olyckorna finns det misstanke om brott.

Larmet om den första olyckan kom klockan 14.40. En personbil och en bärgningsbil hade krockat tre kilometer norr om Strömsnäsbruk.

Efter olyckan blev det stopp i trafiken i norrgående riktning. Efter en dryg timme kunde trafiken vid olycksplatsen rulla på som vanligt igen.

Flera fordon i krock

Klockan 15.11 kom larm om nästa olycka på E 4, cirka två kilometer söderut. Här hade två lätta lastbilar och en personbil kolliderat.

– Det var en kökrock, vi fick larm om den medan vi var på den första olyckan, säger Åsa Karlsson, räddningsledare på Markaryds räddningstjänst.

Enligt Åsa Karlsson fick fem personer föras med ambulans till sjukhus. Det är oklart med hur allvarliga skador.

Misstänkt för brott

Enligt polisen är en av de inblandade förarna vid den senare olyckan misstänkt för brott. Personen frihetsberövades efter olyckan och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

Även efter den senare olyckan blev det stopp i trafiken i norrgående riktning. Efter knappt två timmar kunde trafiken börja rulla förbi med begränsad framkomlighet och strax efter klockan 17 släpptes trafiken på som vanligt igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer