Svår olycka på E22 – gravid kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på E22 strax norr om Kalmar under fredagskvällen.

Larm inkom 19.48 till SOS. Flera fordon har kolliderat på E22 mellan Kåremo och Rockneby. Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats.

– Två personbilar har på något vis kolliderat. Vi försöker ta reda på vad som hänt, säger Calle Persson, vid polisens ledningscentral.

Trafiken är avstängd på E22. Trafikverket meddelar att det inte finns bra omledningsvägar på grund av rådande vinterväglag. Vägen beräknas vara avstängd till 21.30.

Tre personer till sjukhus

Senare rapporterades att tre personer blivit transporterade till sjukhus.

– De har krockat ganska rejält. En gravid kvinna fick klippas loss . Samtliga tre personer är förda till sjukhus i Kalmar, alla var inte kontaktbara, säger Thomas Johnsson, räddningstjänsten.

Fyra ambulanser är inblandade.

– Det verkar som ena bilen försökt vända på vägen och har då blivit påkörd på sidan, fortsätter Johnsson.

Allvarliga skador

Enligt en bulletin från landstinget är den gravida kvinnan i 25-årsåldern och en man i 65-årsåldern allvarligt skadade. Både hemmahörande i södra Kalmar län. Den tre personen, en man i 45-årsåldern, klarade sig med lindriga skador.

E22:an har drabbats av ovanligt många trafikolyckor under fredagen. SMHI går ut med klass 1-varningar för plötslig ishalka över hela Småland och Öland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.