I höjd med Blädinge utanför Alvesta i Kronoberg kolliderade två personbilar i snöhalkan. Foto: Carl CarlertVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera olyckor i nyårshalkan i Kronoberg

Publicerad

Det plötsliga snöandet lagom till nyåret har gjort det halt på flera håll i Kronobergs län. På söndagskvällen kolliderade två personbilar på väg 126 utanför Alvesta. Flera bilar åkte också av väg 25.

Vid klockan 19.30 på nyårsafton kolliderade två personbilar på väg 126 efter Blädingekorset söder om Alvesta. Två personer har fört med ambulans till sjukhus efter olyckan. 

Båda bilarna ska bärgas och vägen är avstängd i båda riktningar. Bärgningsarbetet beräknas pågå fram till klockan 21.00 då vägen öppnas igen.

Tidigare på söndagen, strax efter klockan 17 kolliderade två personbilar på Österleden i Växjö. En av bilarna fick bärgas från platsen och vägen var avstängd i båda riktningar fram till klockan 19.15.

En person fördes med ambulans till Centrallasarettet i Växjö för kontroll efter olyckan.

Två personbilar kolliderade på Österleden i Växjö på nyårsaftons kväll. Foto: Carl Carlert

Tre avåkningar på väg 25

Västerut på väg 25 innan trafikplats Hanaslöv mellan Alvesta och Växjö körde en bil av vägen och hamnade på sidan i diket en kvart senare.

Samma sak inträffade på samma väg väster om Ljungby i höjd med Annerstad klockan 16.40. Men där ska ingen person ha skadats, enligt polisen.

Enligt polispatruller på plats råder mycket halt väglag på vägarna och trafikledningscentralen har gått ut med en varning.

Trafikverket varnar

Vid 18-tiden fick SOS larm om ännu en personbil som kört i diket på väg 25 vid Kårlanda öster om Hovmantorp.

Senare på kvällen klockan 19.16 kom ett nytt larm om en personbil som kört i diket på väg 23 från Klövadal till Hultäng nordost om Växjö.

Enligt polisens ledningcentral ska ingen av de inrapporterade olyckorna fram tills dess lett till några allvarliga personskador.

Trafikverket varnar för besvärligt eller mycket besvärligt väglag i Kronoberg under nyårsnatten på grund av snöhalkan.

Besvärligt väglag i Svealand

I stora delar av Svealand varnas också för besvärligt väglag med snömodd och risk för halka på vägarna. Värst är väglaget norr och söder om Uppsala där det är mycket besvärligt.

Nyårsvädret i Svealand och Götaland kommer fortsätta att vara framförallt mulet med inslag av regn eller blötsnö in på det nya året.

I nordligaste Norrbotten blir det däremot klart väder och god chans att se alla nyårsraketer.

LÄS MER: Så blir vädret på tolvslaget där du bor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer