En bil har åkt av vägen på väg 23 mellan Växjö och Åseda. Foto: Carl Carlert

Lastbil full med flis välte i snöslasket

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat under morgonen i Kalmar och Kronobergs län.

Det har snöat rejält på många håll runtom i Kalmar och Kronobergs län under natten till tisdag och under tisdagsmorgonen. På många platser ligger temperaturen runt nollan och i kombination med snö och regn kan det bli rejält halt.

En kökrock inträffade på väg 25 utanför Alvesta vid 11-tiden. Tre bilar var inblandade men ingen ska ha fått några allvarliga skador.

På väg 213 mellan Björnsholm och Loftahammar gick en lastbil lastad med flis av vägen strax efter klockan 09. Enligt räddningstjänsten, som är på väg till platsen, är det nu väldigt halt på vägen och trafiken flyter långsamt. Föraren ska ha kunnat ta sig ut ur lastbilen på egen hand.

Ringde själv bärgare

Vid 07 körde en bil i diket på väg 23 mellan Växjö och Åseda. Eventuella skador är oklart men föraren ska enligt polisen själv ha kunnat ringa efter bärgare.

Strax före 06.30 gick en lastbil av vägen på väg 27 strax norr om Ingelstad. Lastbilen blockerar vägen i södergående riktning. Trafiken leds om under bärgningsarbetet.

Voltade av vägen

En omkörningsolycka inträffade på väg 34 i Ålem vid 06 när en lätt lastbil körde in i en traktor som skulle svänga vänster. Föraren av traktorn fick splitterskador i ansiktet och fördes med ambulans till sjukhus.

En bil fick sladd och voltade av väg 47 utanför Kvillsfors strax efter klockan 05.30. Föraren klagade på smärta i rygg och bröstkorg och fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen ska ingen person ha skadats allvarligt i någon av olyckorna.

Följ väderläget här: Flera olyckor efter intensivt snöoväder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.