Foto: TT

Flera singelolyckor på E22 – varning för kraftig halka

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen inträffade flera olyckor på E22 i Kalmar län och nu vädjar räddningstjänsten till allmänheten att vara försiktiga. ”Det extremt halt på vägen” sa Johan Sandin, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn på söndagseftermiddagen.

Vid tretiden inträffade en singelolycka på E22 norr om Fårbo och vägen öppnades helt för trafik först vid 17:30-tiden. Enligt både polis och räddningstjänst var det extremt halt på platsen och även saltbilar har tillkallats.

Ytterligare två mindre allvarliga singelolyckor har inträffat på E22 under eftermiddagen en vid Cirkel K macken i Mönsterås och en i södergående riktning norr om Mönsterås, strax innan Emån.

Oskarshamn

Enligt räddningstjänsten var det halt på vägarna från Mönsterås och norr ut i hela Kalmar län och man går nu ut och uppmanar allmänheten att ta det försiktigt.

– Det är extremt halt på vägarna så mitt råd är att ta det lite vackert med gasen, sa Johan Sandin, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Tidigare under söndagen har även Trafikverket gått ut med en varning för de norra delarna av Kalmar län och även Jönköpingstrakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet