– Jag vill inte gå in på vad det är för vapen men det bedöms inte vara krutladdningsvapen, säger Calle Persson, presstalesperson vid Polisen Syd. Foto: SVT

Flera personer blev hotade med vapen – 17-åring anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer i två bilar ska ha blivit hotade med ett vapen på Södra Vägen i Kalmar då de blev omkörda av en annan bil, enligt uppgifter från polisen. En 17-årig pojke sitter nu anhållen misstänkt för grovt olaga hot.

Klockan ett på natten skickades polis till Södra Vägen i Kalmar där sex personer i två bilar ska blivit hotade med ett vapen när de blev omkörda av en annan bil.

På Odlingsvägen anträffade polisen en stillastående bil med två personer i, och när polisen närmade sig för att göra en kontroll sprang passageraren från platsen. Föraren satt kvar.

”Bedöms inte vara krutladdningsvapen”

Polisens spårningsarbete under natten ledde till att ett vapen hittades i närheten och att en 17-årig pojke kunde gripas och senare anhållas efter beslut av åklagare. Han är misstänkt för grovt olaga hot.

– Jag vill inte gå in på vad det är för vapen men det bedöms inte vara krutladdningsvapen, säger Calle Persson, presstalesperson vid Polisen Syd.

Var anträffades 17-åringen?

– Jag vill inte gå in på det just nu.

Föraren är inte misstänkt för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.