Många viltolyckor Foto: SVT/Genrebild

Tolv viltolyckor på fyra timmar

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal viltolyckor har inträffat på kort tid i Småland under måndagskvällen. Vid en olycka utanför Lenhovda körde en bilist på en älg som föll rakt över bilens vindruta.

Från klockan 18 till klockan 21 på måndagen har det inträffat 12 viltolyckor; 5 i Kalmar län och 7 i Kronobergs län.

Körde in i träd

Vid klockan 18 på måndagen fick en bil med tre personer i väja för ett djur på Glabovägen, strax utanför Oskarshamn.

Det är oklart vad det var för djur som hoppade upp på vägen, men bilen körde i samband med detta av vägen och in i ett träd. Personerna i bilen ska dock ha klarat sig utan skador.

Älg föll på vindrutan

15 minuter senare, klockan 18.15, inträffade ytterligare en viltolycka. Denna gång på väg 31 mellan Lenhovda och Sandsjön i Kronobergs län. En ensam bilist körde på en älg som landade rakt på vindrutan. Älgen ska ha avlidit omedelbart.

Bilisten körde av vägen och ned i ett dike, men hon ska ha klarat sig utan några allvarliga skador. Hon skjutsades dock till centrallasarettet i Växjö för kontroll.

60 viltolyckor på ett dygn i syd

Det senaste dygnet har ett 60-tal viltolyckor anmälts till polisen i hela region syd.

– Dels är det mörkt nu och man hinner inte se djuren, dels är det många som är ute i skogen nu och plockar svamp och jagar med bössor vilket gör att det är mycket djur i rörelse, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör på polisens ledningcentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.