”Flygningen blev en lång fikarast”

Uppdaterad
Publicerad

Flygningen till Stockholm förvandlades till en flera timmar lång fika för Jan Erlandsson och Agneta Kemlén i Växjö. ”De ringde i morse och sade att det var inställt”.

Klockan sex i morse kom beskedet att flygbolaget Skyways gått i konkurs. Resenärerna i Växjö fick ett samtal där de fick veta att flyget var inställt.

-Jag blev uppringd klockan sju, och de berättade att mitt plan var inställt. Det var förstås en liten chock, berättar Agneta Kemlén, som skulle upp till Stockholm.

Skyways i konkurs

”Lång fikarast”

Trots att morgonflyget inte skulle gå var hon tvungen att ta sig till flygplatsen. Ombokningen till kvällen fick hon nämligen sköta själv. Även resenären Jan Erlandsson hade tagit sig till flygplatsen, trots att flygningen var inställd.

-Det blev en tre timmar lång fikarast, säger han.

Flysmåland tar över

Flysmåland tar över flighterna i Växjö och säger att de inom några dagar ska ha upprättat en ny turlista. De passagerarna som har en Skywaysbiljett kan under tisdagen åka med Flysmåland till Bromma till ett pris av 482 kronor.

Anders Gustafsson är ställföreträdande verksamhetsansvarig på Smaland Airport, och han beklagar förstås dagens utveckling.

-Det är så klart tråkigt för alla resenärer, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyways i konkurs

Mer i ämnet