Vi följde projektledaren Markus Emilsson på konstrunda. Konstverken på bilden är gjorda av Frida Lundén Mörck och Anna Nordström. Foto: SVT

Normer och former i skogen – följ med på Växjö Prides konstrunda

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad ordnar Växjö Pride en coronaanpassad konstrunda i Fyllerydsskogen. Följ med på en rundvandring och se konsten i klippen.

Växjö Pride Art walk kom som en idé förra året när organisationen var tvungna att ställa om till coronaanpassade tillställningar. I år finns fler konstverk på plats i Fyllerydsskogen utanför Växjö.

Lockar fler

Att konst kan vara en del av Pride är egentligen självklart, enligt projektledaren och konstnären Markus Emilsson. Hans bild är att konstrundan lockar fler personer som kanske inte skulle engagera sig i till exempel prideparaden.

– Vi gör Växjö Pride för att sätta frågor på HBTQ-frågor och normperspektiv. Till den här utställningen kommer många människor som inte skulle ha mött oss annars, säger Markus Emilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.