Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett 20-tal samlades på den stora parkeringsplatsen i Räppe på söndagsförmiddagen. Foto: Clary Kroon/SVT

Följ med på rundvandring – här ska nya sjukhuset ligga

Publicerad

Under söndagen bjöd Region Kronoberg och Växjö kommun in till en rundvandring i Räppe utanför Växjö där det nya akutsjukhuset planeras att byggas. 

– Vandringarna är ett bra sätt att skapa tidig dialog med medborgarna och de som är intresserade av att följa projektet, säger Kristina Thorvaldsson, Växjö kommuns projektledare för det nya akutsjukhuset. 

Ett 20-tal intresserade samlades på söndagsförmiddagen på den stora parkeringsplatsen i Räppe. Många av dem bodde i närheten av det planerade sjukhusområdet. 

– Jag tycker att det är viktigt att ta reda på vad som ska hända, men framförallt hur de ska lösa trafiksituationen. Här finns Växjös största skola och Räppe-vallen, så det är många ungdomar som kommer röra sig här, säger Peter Bjur, som bor i närheten. 

I klippet får du följa med på en liten rundtur och bland annat höra vilka de vanligaste frågorna om sjukhusområdet är. 

Lång process kvar 

Fram till den 2 november kan alla som vill komma med synpunkter på detaljplanen.  

Sedan kommer förslaget arbetas om och ett nytt förslag på detaljplan kommer att presenteras i april eller maj nästa år. Då kommer det också finnas en ny möjlighet för medborgarna att påverka med synpunkter under den så kallade granskningen.  

Först hösten 2021 ska politikerna fatta beslut om det ska byggas ett nytt akutsjukhus i Räppe. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya sjukhuset i Växjö

Mer i ämnet