I studentlägenheterna på Skräddaretorpsvägen i Kalmar har det i flera år härjat en fönstertittare som skrämmer de boende och gäckar polisen. Foto: SVT

Fönstertittaren i Djurängen härjar fortfarande

Uppdaterad
Publicerad

Fönstertittaren på Skräddaretorpsvägen har varit synlig igen. I september ska en nyinflyttad kvinna blivit utsatt av att en man tittat in i hennes hem mitt på dagen. Det här har fått Kalmarhem och polisen att kalla till möte för de boende i området.

SVT Nyheter Småland rapporterade om problemet redan i våras.

Och flera personer ska nu ha flyttat från området på grund av fönstertittaren. Hyresvärden Kalmarhem är medveten om problemet och har gjort vad de kan och Kalmarhems vd Per Stephani betonar att ärendet nu ligger hos polisen.

– Konkreta åtgärder som vi gjort är att vi satt upp extra belysning på baksidan mot cykelbanan, vi har också börjat röja buskage där med hjälp av kommunen. Vi har satt upp persienner och insynsskydd i marklägenheterna, vi har tänt upp belysning som varit släckt i flera år och givetvis informerat våra boende om det här problemet.

I nästa vecka kallar Kalmarhem och polisen till ett informationsmöte i området.

Polisen i Kalmar har ännu ingen misstänkt för brotten.

Hör fler röster i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.