Oskarshamn säkrade SHL-platsen efter avgörande vinsten mot Timrå. Foto: TT

För första gången – tre Smålandslag i högsta serien

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin har Småland tre hockeylag i högsta serien, SHL. HV71, Växjö Lakers och så nykomlingarna IK Oskarshamn som nu gör historisk premiär.

När ligan nu har fått ett till småländskt lag innebär de fler heta derbyn.

– När vi möter HV och Lakers kommer vi så klart att göra allt för att slå dem även om de kanske har en högre målbild än vi och vill vinna SM-guld, säger Fredrik Pettersson-Wentzell, målvakt IK Oskarshamn.

”Ska hyvla ner de andra”

HV71 och Växjö Lakers har under flera år spelat derbymatcher mot varandra. Men vem som vinner kampen om Småland är de oense om.

– Det är den ständiga kampen vem som är storebror och vem är lillebror, men vi försöker göra så gott vi kan med de förutsättningar vi har, säger Johan Davidsson assisterande sportchef för HV 71.

– Jag tvivlar inte på vad jag ska svara, frågan är bara hur mycket jag ska hyvla ner på de andra! Nä, det klart Lakers tar hem den kampen, säger Sam Hallam, huvudtränare i Växjö Lakers.

Säsongens Smålandsderby:

26/9: Växjö–Oskarshamn.

3/10: Oskarshamn–HV71.

24/10: HV71–Växjö.

2/11: HV71–Oskarshamn.

28/11: Växjö–HV71.

30/11: Oskarshamn–Växjö.

30/12: Växjö–Oskarshamn.

30/1: Oskarshamn–HV71.

1/2: HV71–Växjö.

15/2: Oskarshamn–Växjö.

18/2: Växjö–HV71.

5/3: HV71–Oskarshamn.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.