Arkivbild. Personen på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: TT

Förälder anmäler skola för mobbning

Uppdaterad
Publicerad

En skola i Högsby kommun har anmälts till Barn- och elevombudet (BEO), av en förälder.

Enligt föräldern har eleven utsatts för kränkningar och mobbning dagligen under hela sin skolgång, men trots påtryckningar från föräldrarna har skolan inte gjort något åt situationen, skriver Barometern.

I anmälan framgår också att klassföreståndaren informerats men att det inte har förbättrat situationen, snarare tvärtom, anser föräldern.

Nu kräver Barn- och elevombudet, som lyder under Skolinspektionen, att Högsby kommun i egenskap av huvudman för skolan, ska svara på en lång rad frågor i ärendet senast den 21 mars. BEO vill bland annat veta hur rektor hanterat ärendet och om man gjort någon typ av utredning.

Kommunen ska också redovisa elevens nuvarande skolsituation och bifoga en plan mot kränkande behandling. BEO vill dessutom veta hur planen har använts i det aktuella fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer