Foto: TT

Förare körde ihjäl hund framför polisen – och smet

Uppdaterad
Publicerad

En hund blev under lördagseftermiddagen ihjälkörd på riksväg 25 i Alvesta kommun. Händelsen bevittnades av en polispatrull, som kort därpå grep föraren som misstänks för smitning från trafikolycka. Nu söker man hundens ägare.

Polispatrullen var på väg från Växjö till Alvesta vid 15-tiden på lördagen. På riksväg 25 i höjd med Hanaslövsbacken möttes de av en skåpbil som färdades mot Växjö, samtidigt som en lös hund dök upp från en motionsslinga och korsade vägen.

– Skåpbilen träffade hunden, bromsade sedan in något och gasade därefter på, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

Alvesta

Poliserna vände sin bil och stannade fort till vid hunden som konstaterades död i diket. Därefter tog de upp jakten på skåpbilen som de snart kom ikapp och stoppade.

– Föraren verkade likgiltig inför det som hänt och tyckte inte att det var en så stor grej, säger Andreas Jörnefeldt.

Kommer eventuellt anhållas

Den manlige föraren, som är i 35-årsåldern, misstänks nu för smitning från trafikolycka. Eftersom det finns risk för flyktfara greps han och det kan även bli fråga om anhållan.

När patrullen återvände till olycksplatsen för att plocka upp den avlidne hunden var den borta och har sannolikt tagits om hand av allmänheten eller ägaren. Polisen önskar komma i kontakt med den personen för att försäkra sig om att hunden kommer till sin rätta ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alvesta

Mer i ämnet