Foto: SVT/montage

Förbundet gör ID-kontroller på hemmapremiären

Publicerad

När Växjö United och Växjö Norra möter varandra i division 3 serien på skärtorsdagskvällen kommer Svenska fotbollförbundet att göra ID-kontroller på alla spelare. Något som är mycket ovanligt.

– Det har kommit en begäran om ID-kontroll från Växjö Norra och tävlingskommittén tyckte att det var en bra idé, säger Christer Gustafsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté. 

I höstas spelade en obehörig spelare en match i Växjö United och klubben straffades också för det. Enligt Svenska fotbollförbundet figurerar fortfarande rykten kring obehöriga spelare och ID-kontrollerna ska säkerhetsställa att det inte stämmer. ID-kontroller kommer göras på alla spelare i bägge lagen.

Är det vanligt med obehöriga spelare i svensk fotboll? 

– Det händer vid enstaka tillfällen, men så här högt upp i förbundsserien är det väldigt ovanligt, säger Christer Gustafsson. 

Hur ofta gör ni sådana här ID-kontroller? 

– Det är första gången åtminstone under de senaste åren. Det är inte alls vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö United

Mer i ämnet