Foto: FBC Kalmarsund

Före detta Vipersspelaren klar för FBC Kalmarsund

Publicerad

Innebandylaget FBC Kalmarsund presenterade under måndagskvällen sitt femte nyförvärv efter avancemanget till Svenska Superligan. David Östergen, som tidigare spelat med Växjö Vipers, förstärker laget och ansluter till truppen direkt.

David Östergen kommer närmast ifrån Jönköpings IK, men efter att laget slitit med sin ekonomi och inte kunnat betala ut spelarnas löner valde flera spelare att lämna klubben. En av dem är tidigare Växjö Vipers-profilen David Östergren.

– Vi har haft tuffa förhandlingar med Jönköping innan vi till slut, i god ton, kom överens om villkoren för en övergång, säger säger Per Viberg, klubbchef för FBC Kalmarsund, i ett pressmeddelande.

Kalmar

Blir spelklar direkt

31-åringen, som har rutin från flera säsonger i Svenska Superligan med Växjö Vipers, har skrivit på ett tvåårskontrakt för FBC Kalmarsund. Han ansluter till truppen direkt och kommer att vara spelklar till onsdagens derby mot Växjö Vipers i Kalmar sportcenter.

– Vi är oerhört stolta att David väljer att fortsätta sin karriär i FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan, säger Per Viberg.

David Östergren kommer att bära tröja nummer 87 i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet