Marcus Alsér, ordförande Företagarna i Vimmerby. Foto: Martin Brorsson

Företagarna om inbrotten: ”Svårt att skydda sig mer än man redan gör”

Publicerad

Marcus, Alsér, ordförande i Företagarna i Vimmerby, tycker att det är beklagligt att klädbutiken Home of Brands ännu en gång drabbats av inbrott.

– Som företagare är det oerhört jobbigt att vara utsatt så mycket och så ofta. Det känns lite som att det går i vågor också, tidigare var det många villainbrott.

Under natten mot tisdag utsattes modebutiken för ännu ett inbrott. Det är sjätte gången som affären drabbas. Någon eller några gärningsmän utlöste inbrottslarmet genom att krossa ett skyltfönster till butiken. Väktare var snabbt på plats men då fanns ingen gärningsman kvar i butiken.

Vimmerby

”Vill inte sätta upp galler”

Enligt Marcus Alsér har fler butiker i Vimmerby utsatts för stölder och inbrott det senaste året. Bland annat handlar det om att personer plockar på sig larmade varor och sedan springer från butiken. Men vad man ska göra åt inbrotten och stölderna är svårt att säga, tycker han.

– Väktare har varit snabbt på plats och det finns larm och övervakningskameror. Att sätta upp galler för fönstren är ju inget som någon som driver en klädbutik vill behöva göra. Det blir svårt att bedriva handel då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet