Foto: Mörbylånga kommun.

Succésäsong för Eketorps borg

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen är summerad och succén är ett faktum. 38 895 personer blev säsongens besöksantal – den bästa noteringen på tio år, skriver Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande.

När verksamheten för Eketorps borg planerades i mars månad var målsättningen att locka 25 000 besökare. Nu summeras besöktsantalet för säsongen 2019 till 38 895 personer.

– Det är ett fantastiskt lagarbete inom kommunen som ligger bakom detta och vi är jätteglada över att årets säsong blev så lyckad, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande och får medhåll av Johan Göransson, turistchef på Öland.

Längre säsong 2020

Säsongen 2019 smygstartade den 10 maj och verksamheten invigdes på nationaldagen den 6 juni. Därefter har borgen varit öppen till och med den 29 oktober.

– Det känns väldigt positivt att det lönat sig att ha öppet lite längre på säsongen, konstaterar Matilda Wärenfalk.

Nästa år kommer Eketorps borg att öppna redan till påsk och ha öppet lika länge på hösten som under 2019.

Kommunen tog över borgen

Det var i början på 2019 som Mörbylånga kommun tog över driften av Eketorps borg sedan Kalmar läns museum sagt upp sitt åtagande att driva borgen. Detta efter flera års sviktande besökssiffror och svårigheter att nå budget.

Under 2018 hade Eketorps borg öppet 64 dagar och under denna tid hade man 25 000 besökare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer