Snurrom är en av enheterna som utgör förskolan Vimpeltorpet. Förskolan stängs nu efter smitta av covid-19. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Förskola med covid-19 smitta stängs i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Tre i personalen är smittade, ytterligare fyra ligger hemma med symtom på covid-19. Därför väljer Kalmar kommun i samråd med Region Kalmars smittskyddsläkare att stänga en förskola i Kalmar.

Tre i personalen på förskolan Vimpeltorpet i Kalmar är bekräftat smittade. Fyra andra har symtom på smitta men väntar fortfarande på svar.

– När spridningen har gått såhär snabbt som den har gjort så tog vi det ovanliga beslutet att stänga för att undvika att smittan sprids ytterligare, säger Mats Linde, chef för utbildningsförvaltningen i Kalmar kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Berör runt 90 familjer

Stängningen av förskolan görs i samråd med Region Kalmars smittskyddsläkare. Förskolan kommer i ett första skede att hålla stängt fram till och med fredag. Därefter görs en ny bedömning.

Stängningen påverkar cirka 90 familjer och de flesta av dem kommer inte erbjudas alternativ barnomsorg.

– Grundinställningen är att barnen ska vara hemma. Bara om båda vårdnadshavarna har samhällsviktiga arbeten som måste utföras samtidigt får barnet lämnas på förskolan.

Förskolan Vimpeltorpet består av två enheter, Snurrom och Kapten Karlsson. Båda dessa enheter stängs nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet