• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Tre män gripna efter biljakt Foto: TT

Ungdomar stal bil – voltade under polisjakten

Tre ungdomar greps under natten misstänkta för att ha stulit en bil i Påskallavik. Efter en polisjakt som för tjuvarnas del slutade i diket är den 22-årige föraren misstänkt för grov vårdslöshet och drograttfylla.

Efter att de stulit bilen tankade tjuvarna bensin på en mack i Oskarshamn utan att betala. Det var efter ett larm från personalen där som polisen tog upp jakten. Efter en stund efterföljande hamnade bilen liggandes upp och ner i diket. Ingen av personerna i bilen hade bilbälten på sig.

Ingen använde bälte

– Bitvis har det gått fort, men de skadade sig inte, säger P-O Jansson, inre befäl på polisen i Kalmar till SVT Nyheter Småland. 

Den 22-årige föraren misstänks för bland annat drograttfylla och grov vårdslöshet i trafik. Ytterligare två personer, en 16-åring och 17-åring, som färdades i bilen är också gripna och har förhörts under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer