Taxichaufför försökte preja kollega – barn satt i bilen

Publicerad

En bokningsmiss gjorde att två taxibilar från samma taxibolag skickades till samma adress. Föraren som inte fick körningen blev rasande och försökte köra på den andra bilen, enligt taxibolagets egen interna utredning. En av förarna har skiljts från sitt uppdrag efter incidenten och barnet som blev utsatt för denna situation får två biocheckar och en ursäkt.

Det var den första oktober som de två taxibilarna från Alvesta Taxi skickades till samma adress. En av bilarna ägs av taxibolaget, den andra ägs av en underentreprenör som kör åt Alvesta Taxi.

Underentreprenörens bil kom till adressen först och höll på att lasta barnet när Alvesta Taxis egen bil anlände. Den sist anlända chauffören påtalade då för mamman att hennes barn åkte med fel bil och barnet bytte därför bil.

När mamman kört från platsen hamnar de båda förarna i verbal dispyt med varandra, en dispyt som slutade med att den ena chauffören försökte preja den andra av vägen.

Chaufför bortplockad

Enligt Alvesta Taxis egna utredning ska taxibilen med barnet i ha körts ikapp av underentreprenörens förare som försökte köra på dem. Efter det körde den efterföljande bilen om och försökte blockera vägen. Alvesta Taxis bil undvek kollision och fortsatte att köra mot sin destination, enligt utredningen.

Alvesta Taxi anlitas av Länstrafiken Kronoberg som bett om utredningen. Den kommer bland annat fram till att underentreprenörens förare är ”olämplig att utföra trafik inom Trafikeringsuppdraget” och har därför skiljts från sitt uppdrag.

Den andra föraren har fått en varning, och barnet två biocheckar och en ursäkt från Länstrafiken Kronoberg.

SVT har varit i kontakt med den drabbade familjen som avböjt att kommentera händelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Alvesta

Mer i ämnet