Foto: Pontus Lundahl/TT

Första äldre smittad av corona i Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

Lessebo kommun har nu fall av bekräftad smitta av covid-19 bland äldre brukare inom omsorgen. Kommunen har hittills varit förskonad från smitta i äldreomsorgen.

– Vi är sist ut i Kronoberg med att en äldre brukare smittas av Corona. Vi har hela tiden planerat för att det ska inträffa även i vår kommun, säger Annika Fröberg som är socialchef på Lessebo kommun, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Lessebo kommun vill inte berätta inom vilken enhet som det nu finns smittade personer. ”Det gör man med hänsyn till den enskilde. Med tanke på de små enheterna kan det vara möjligt att gissa sig fram till vem som är smittad. Den uppmärksamhet som finns kring corona kan det leda till skada för den som drabbats av smittan”, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.

Ligger sent i pandemin

Information har lämnats till berörda personer på den aktuella enheten och tillsammans arbetar man vidare enligt de rutiner som gäller.

– I Lessebo kommun ligger vi ganska sent i pandemin med få smittade jämfört med andra. Nu när övriga restriktioner lättas är det fortsatt viktigt att ändå hålla sig till de rekommendationer som gäller, säger Annika Fröberg. Vi vill också uppmana alla att respektera att man inte får besöka våra äldre på boenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lessebo

Mer i ämnet