Hör försvarsadvokat Niklas Kappel kommentera söndagens häktningsförhandling, efter vilken mannen släpptes på fri fot. Foto: Helmuth Petersson/Privat

Försvarsadvokaten: ”Det som hänt är en fruktansvärd olycka”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen släpptes den man i 55-årsåldern som suttit anhållen sedan i fredags, misstänkt för bland annat två fall av grovt vållande till annans död. Försvaret är tystlåtet om vad den misstänkte mannen menar har hänt vid olyckan.

– Det som hänt är en fruktansvärd trafikolycka och det är väldigt tragiskt, säger mannens försvarsadvokat Niklas Kappel.

Efter en två timmar lång häktningsförhandling i polishuset i Kalmar på söndagsförmiddagen beslutade Kalmar tingsrätt att inte häkta mannen – som nekar till alla brottsanklagelser.

Mörbylånga

– Jag kan säga som så att han mår mycket dåligt och är givetvis i chock, säger Niklas Kappel.

Vad är det han menar har hänt?

– Jag vill inte ge mig in i den diskussionen för att inte störa den pågående utredningen.

Fortfarande misstänkt

Trots att tingsrätten inte ansåg att det fanns tillräckliga skäl för att hålla mannen häktad så är han fortfarande misstänkt i utredningen. Bland annat väntar åklagaren på provsvar för att se om mannen kan ha varit drogpåverkad vid olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet