Advokat Tommy Nilsson och åklagare Gunilla Öhlin. Foto: Ricardo Garcia/SVT, Stefan Jerrevång/TT

Männen dömdes till livstid – domen kommer att överklagas

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen föll domen i det uppmärksammade Markarydsmålet. Två män som har suttit häktade en längre tid dömdes till livstids fängelse för bland annat mord.

– Vår uppfattning är att det inte finns någon teknisk bevisning som binder min klient till kroppen eller till platsen där kroppen hittades. Vi delar inte tingsrättens uppfattning och jag kan säga redan nu att min klient avser att överklaga den här domen till hovrätten, säger advokat Tommy Nilsson som företräder en av männen.

Åklagaren: ”Rätt bedömning”

Det var den 31 juli förra året som den 70-årige mannen från Markaryd försvann. Tio dagar senare hittades han död i ett skogsområde utanför Markaryd. Förutom mord dömdes de båda männen för tillgrepp av fortskaffningsmedel, efter att ha stulit 70-åringens bil. En av männen döms även för försök till bedrägeri efter att ha försökt ta ut pengar med 70-åringens bankkort.

Markarydsfallet

– Jag har bara fått muntligen redovisat för mig vad det står i domen, det vill säga att båda personerna döms till livstids fängelse för bland annat mord. Eftersom det var mitt yrkande tycker jag att tingsrätten har gjort rätt bedömning, säger åklagare Gunilla Öhlin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet