Foto: SVT/Cecilia Ekströmmer

Fortfarande oklart när de evakuerade kan återvända hem

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart när de omkring 70 personerna som bor i lägenheterna i det brandhärjade hyreshuset på Dahlborgsgatan i Nybro kan flytta tillbaka.

Under måndagen kommer huset besiktas och då hoppas NBAB, Nybro bostads AB som äger fastigheten få flera svar. 

– Under måndagen kommer vi ha en besiktning och statskontroll av hela fastigheten. Först efter den vet vi i vilket skick som fastigheten är och när det går att gå in i de lägenheterna som varit oberörda av branden, säger Sulev Pull, vd för NBAB.

Nybro

Innan besiktningen går det inte att veta hur släckvattnet har tagits upp av byggnaden och hur stora skadorna har blivit. Men Nybro bostads vd hoppas att flera hyresgäser ska kunna flytta tillbaka snart.  

–Vi vill gärna få in hyresgästerna i de lägenheter som är oberörda av branden så fort som möjligt. Att det saknas en våning på toppen skulle inte hindra inflytt, men allt är osäkert i dag, säger han.

Nöjd med krisarbetet

Ett 20-tal personer från bland annant kommunen och räddningstjänsten har varit involverade under dagen och Sulev Pull tycker att helgens krisarbete har fungerat långt över allt förväntan. Människor har verkligen ställt upp. 

–Alla vi har behövt kallas in för att hjälpa till har visat ett stor engagemang och alvar i situationen. Vi är otroligt glada över att det har fungerat så bra, så vi är väldigt nöjda med insatserna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet