Foto: TT

Ingen ljusning i sikte för sopkrisen

Publicerad

Sopkrisen fortsätter. Många invånare i Hultsfreds och Högsby kommun får fortfarande vänta länge på att deras sopor ska hämtas.

– Just nu har vi 124 ärenden om missad tömning. Det finns ärenden som är så gamla som från 27 juni då Renonorden missat att tömma. Trots åtskilliga påstötningar från vår kundtjänst har inte dessa kunder fått sina kärl tömda ännu, säger Helena Grybäck Svensson, förbundschef Östra Smålands Kommunalteknikerförbund.

Förra helgen gjordes en insats med helgtömning, något som förbättrat situationen enligt Helena Grybäck Svensson.

– Däremot har vi tyvärr fått ny information om att Renonorden har sjuka chaufförer och att hela rutter därför kommer bli inställda.

Läs mer: Här är det sopkaos – ”Tvingas ge sopor till vänner”

Kommunerna har kommit överens med avfallsföretaget om att hämta en vända med sopor även kommande helg. Man har också begärt en handlingsplan med åtgärder för hur företaget ska komma till rätta med sophämtningen.

– Enligt det första beskedet vi fick igår skulle den komma igår kväll men nu har vi fått besked att vi får vänta tills den är godkänd av företagets vd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.