Kvinna hittades död i Ljungby – förundersökning läggs ner

Publicerad

I januari hittades en äldre kvinna avliden i Ljungby och en man i 70-årsåldern häktades misstänkt för mord. Nu väljer åklagaren att helt lägga ner förundersökningen.

Den rättsmedicinska undersökningen av kvinnans kropp och andra omständigheter som kommit fram i utredningen har gjort att man inte längre har anledning att misstänka brott, säger kammaråklagaren Annie Runander i ett pressmeddelande.

– På grund av sekretess kan jag inte gå närmare in på resultaten från den rättsmedicinska undersökningen om vad som ska ha orsakat kvinnans dödsfall, säger hon.

Man satt häktad

Det var i januari som kvinnan hittades död inomhus på en mindre ort i Ljungby kommun. Eftersom det fanns oklarheter kring dödsfallet inleddes en utredning om mord alternativt dråp.

Ganska omgående greps en man i 70-årsåldern i nära relation till kvinnan som sedermera häktades misstänkt för mord. Mannen häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, och nekade till att ha något med dödsfallet att göra.

Det finns nu inga misstankar kvar mot mannen. Det är oklart hur länge han satt frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.