Marcus Ljung, Max Karlsson och Viktor Merell framför bion där deras film ska visas.

Kalmarstudenternas film visas på internationell filmfestival

Publicerad

Just nu befinner sig tre tidigare studenter från Linnéuniversitet på Island och deltar med sitt bidrag “Caravan Dreaming” på Iceland Documentary Film Festival.

Det är klasskamraterna Viktor Merell, Max Karlsson och Marcus Ljung som står bakom den internationellt uppmärksammade filmen som skapades under sista terminen av deras utbildning. Dokumentärfilmen handlar om Mathias och Arianes resa när de liftar med sin husvagn.  

Ett år och en examen senare visas filmen på internationella filmfestivaler.  

–  Det känns jättekul att folk vill visa upp vår film och att det är just på Island känns helt magiskt, säger Viktor Merell från Gamleby som är en av filmskaparna.   

De tre filmskaparna jobbar idag på olika produktionsbolag men hoppas på att i framtiden kunna skapa fler dokumentärfilmer tillsammans.   

Inför visningen känner Viktor ingen nervositet eller oro utan hoppas bara att många ska tycka att dokumentärfilmen är bra.  

– Innan hade vi ingenstans att riktigt visa filmen på och att den nu visas utomlands är sjukt häftigt, säger Viktor.   

På fredag och lördag visas filmen i på Iceland Documentary Film Festival och i augusti visas den i Helsingfors på Scandinavian international Film Festival. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.