Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klimatpris till idrottsförening

Publicerad

Friskis och Svettis i Jönköping får klimatpriset för att föreningen har ett målmedvetet miljöarbete och har satsat på förnybar energi genom installation av solceller.

Klimatpriset som består av ett diplom och en bronsplakett delades ut på fredagen av klimatrådets ordförande, landshövding Minoo Akhtarzand.

Med sina 18 000 medlemmar är Friskis och Svettis Jönköpings kommuns största idrottsförening som når ut till många människor med sitt budksap om träning, miljö och hållbar utveckling.

Öka medvetenhet

Friskis och Svettis får priset för sitt fleråriga systematiska miljöarbete och för att de medverkar till ökad miljömedvetenhet hos dem som kommer dit för att träna.

– Det är roligt att få överlämna priset till dem. Samtidigt blir man imponerad över den bredd vi har i klimatarbetet i länet när man ser på dem som var med i den slutliga bedömningen, säger landshövding Akhtarzand.

Övriga nominerade var Jönköpings kommun, Länsförsäkringar, Vetlanda Energi och Julia Svensson på Stora Segerstads naturbruksgymnasium.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer