Annika Kaffei som spelar Kristin, Sanne Tegvall som spelar fröken Julie och Eric Dernegård som spelar Jean står framför Teleborgs slott. Foto: Penelope Magounakis/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Triangeldrama i Slottsparken

Publicerad

På söndag har August Strindbergs klassiska drama ”Fröken Julie” premiär i Slottsparken i Växjö.

– Det känns som att så få Växjöbor kommer hit till slottet och uppskattar hur vackert det verkligen är, det går inte att få en bättre kuliss, säger Yvonne Regnander Willstedt som är producent och regissör för uppsättningen.

Scenen står uppställd på gräsmattan framför slottet. Den är enkel med ett långbord och några stolar uppställda på den.

Unik kuliss

– Ur publikens perspektiv tror jag att det kommer vara en jättefin föreställning när vi är på en sån vacker plats, säger Annika Kaffei som spelar Kristin.

Tragedin ”Fröken Julie” handlar om triangeldrama och klasskillnader, återkommande teman även i moderna berättelser.

Före sin tid

– Pjäsen skrevs av Strindberg 1888 men den är väldigt aktuell nu, på ett sätt var den före sin tid. Att Strindberg skrev om en ung kvinna upptäcker sin sexualitet är intressant, säger Yvonne Regnander Willstedt.

Det är teatergruppen Dramatörerna som står bakom uppsättningen av ”Fröken Julie” i Slottsparken. De har som ambition att sätta upp fler klassiker under de kommande somrarna.

Andas liv i Slottsparken

– Vi vill andas liv i slottet igen, vi vill att Växjöborna kommer hit och uppskattar den här vackra parken, säger Yvonne Regnander Willstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer