Frölundas Rhett Rakhshani var en av målskyttarna. Foto: Arkivbild TT

Frölunda bröt Växjös långa hemmasvit

Växjös långa svit av hemmasegrar stannade vid tolv matcher i rad.

Frölunda vände tillbaka den dramatiska matchen till sin fördel och vann med 4–3 efter förlängning.

Varsin seger med 1–0, Frölunda tog sin seger i straffläggning, i säsongens tidigare två möten plus att båda lagen lämnade isen utan mål framåt i sitt respektive senaste framträdande var inte en prognos om ett stundande målkalas.

Frölunda presterade ett fruktbärande bortaspel. Laget försvarade sig föredömligt och släppte endast fem skott på mål under den inledande perioden. Efter 16.20 gav Ryan Lasch gästerna ledningen, Frölundas första powerplay-mål i SHL på ett bra tag. Laschs fullträff innebar även Frölundas första spelmål mot Växjö den här säsongen och det var bara början på islossningen.

Gjorde mål kort efter paus

Kort efter första paus såg utsikterna för kvällen än bättre ut för Frölundas del. Mats Rosseli Olsen satte 2–0 – ett skott som inte såg otagbart ut för hemmamålvakten Viktor Fasth. Växjös långa svit av hemmasegrar var i gungning och tränaren Sam Hallam tog time out.

Innan den andra perioden var över kom även ett tredje Frölundamål, målskytt Rhett Rakhshani. Då valde Hallam att byta Viktor i målet – ut med Fasth och in med Andrén. Viktor Fasth visade tydligt att han inte var speciellt nöjd över att tvingas lämna isen.

Storstilad comeback

Tremålsledning inför den tredje perioden och Frölunda hade att fullfölja sin goda bortainsats. Men Växjö gjorde en storstilad comeback i matchen. Första reduceringen grejade Tuomas Kiiskinen och en stund senare satte Dominik Bokk ett mål i powerplay. När sedan Niclas Burström satte sitt första mål för säsongen och grejade 3–3 höll taket på att lyfta i den utsålda arenan.

Dramatiken var uppe på högsta nivå. Jakob Moverare gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev Frölundas matchhjälte den här kvällen.