Maria Karlsson och Helene Pettersson, förskollärare i Ljungby. Foto: SVT

Frustration över stora barngrupper i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Inför valet lovade politikerna i Ljungby att barngrupperna i förskolan skulle bli mindre. Ännu har inget hänt.

I Ljungby råder frustration över att inget har hänt med de stora barngrupperna i förskolan, som politikerna lovade skulle bli mindre inför valet. Därför vill nu Lärarförbundet utmana politikerna att komma ut och praoa på förskolorna under en hel dag för att se hur det faktiskt är.

– Vi har inte tid för alla barn och kan inte möta deras behov. Det är en jobbig situation, säger Maria Karlsson, förskollärare.

Enligt lärarna blir det oftast att man bara hinner med det mest basala på förskolorna, som att ge mat, och gå ut med eleverna. Andra extragrejer och mer pedagogiska grejer, som står i läroplanen, hinns inte med.

– Man känner en frustration över att inte vara tillräcklig, säger Maria Karlsson.

”Intressant att praoa”

Stefan Willforss (C), ordförande på barn- och ungdomsnämnden tycker att prao en dag låter som en intressant idé.

– Vi har inte hunnit kolla på det här än. Men vi ska göra det, finns det enkla lösningar kommer vi genomföra dem, men om det kostar mycket pengar blir det svårare, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer