Foto: Mikael Fritzon/TT och privat

Fullsatt supportertåg inför Lakers bortamatch

Uppdaterad
Publicerad

På lördag avgår ett specialtåg från Växjö station. Inför SHL-mötet mellan Växjö och Malmö har Lakers Lakejer abonnerat 675 platser för fansen och Julia Johansson från Uppvidinge är en av dem som ska med.

Trycket var högt när supporterföreningen Lakers Lakejers biljetter till tåget Orange Express 2.0 släpptes i december. De 675 platserna blev fullbokade innan året var slut.

– Det är jätteskoj att så många hänger med. Vi har med både flaggor och fanor och den beryktade trumman, så det kommer höras att vi kommer, säger Lakers Lakejers ordförande Johan Eliasson.

”Kan bli en tuff match”

18-åriga Julia Johansson och hennes mamma Ulrika Nilsson från Klavreström i Uppvidinge dröjde inte länge med att boka tågbiljetter. Julia har länge varit ett troget fan, för att Lakers är ”ett riktigt bra hockeylag”. Hon har säsongskort på Växjölagets hemmamatcher och ser nu fram emot att stå i klacken när serieledarna spelar som bortalag.

– Det kommer nog att bli en tuff match för Malmö är starka hemma, men jag tippar att Lakers vinner med 5-3.

Det är andra gången som Lakers Lakejer abonnerar ett tåg istället för buss till en bortamatch. Senast var 2015 och även då gick resan till Malmö, dit tågförbindelserna är goda och inom ett passande avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.