Foto: SVT

Ladugård brann ner till grunden utanför Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad
En ladugård i Solnebo utanför Vimmerby brann under lördagen ned till grunden. Branden var fullt utvecklad och sped sig till intilliggande uthus och en husbil.
– Ladugården går inte att rädda, säger Ola Ståhlgren, räddningstjänstens inre befäl i Vimmerby.

Det var vid 15-tiden på lördagseftermiddagen som larmet om ladugårdsbranden kom. När räddningsstjänsten kom till platsen insåg de att det inte fanns mycket att göra för att rädda byggnaden.

– Ladugården går inte att rädda, den var helt övertänd när vi kom till platsen, säger Ola Ståhlgren, räddningstjänstens inre befäl i Vimmerby.

Elden spred sig

Elden hade spridit sig till vad man först trodde var en lastbil, men som polisen senare uppgav var en husbil, samt till ett intilliggande uthus. Räddningsarbetet koncentrerades till att begränsa eldens framfart.

Enligt polisen har ingen person skadats i samband med branden och inga djur ska ha funnits i ladugården.

Vid 19-tiden var räddningstjänsten färdiga med släckningsarbetet.

– Det har övergått till bevakning, vi kommer ha två personer här över natten, säger Ola Ståhlgren.

Misstänkt mordbrand

Inledningsvis befann sig 16 brandmän på platsen. Brandmännen fick under släckningsarbetet jobba med extra stor försiktighet.

– Det finns gasolflaskor till en svets som vi har kylt ner och det gäller att hålla ett säkert avstånd för våra gubbar. Så det har vi tagit med i riskbedömningen.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning, som kommer ske när det har svalnat på platsen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer