Två män i 20-årsåldern åtalas nu för mordförsöket på en man i 25-årsåldern i Växjö, även en man och kvinna i 20-årsåldern åtalas för skyddande av brottsling. Foto: Carl Carlert

Fyra personer åtalas efter misstänkta mordförsöket i Växjö i våras

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas två män i 20-årsåldern för det misstänkta mordförsöket på en man i 25-årsåldern vid Dalbo Centrum i Växjö i våras. Även en man och en kvinna i 20-årsåldern åtalas i samband med mordförsöket för att ha skyddat och hjälpt de två mordåtalade männen.

Det var den 11 mars som en skottskadad man i 25-årsåldern kom till akuten i Växjö med privatbil. Polisen kunde sedan fastslå att mannen blivit skjuten vid Mörners väg i Växjö. En av de mordåtalade männen ska enligt åtalet på nära håll ha skjutit fyra gånger mot mannen i 25-årsåldern. Två av skotten ska ha träffat mannen i hans vänstra lår och medfört genomgående blödningar.

– Min bild är att det är en person som kontaktar två andra personer kring en konflikt, som sedan urartar till en skjutning, där en person blir träffat med skott i benet, säger chefsåklagare, Carl-Gunnar Fridolfsson.

Efter att mannen träffats av skotten ska de två männen i 20-årsåldern ha lämnat platsen på cykel. De två männen åtalas även för grovt vapenbrott och har suttit häktade sedan de greps utomlands i Grekland tidigare i våras.

Erkänner och förnekar

Den ena av de två männen förnekar mordförsök och grovt vapenbrott, men erkänner grov misshandel och vapenbrott. Den andra mannen varken erkänner eller förnekar brott.

Den man och kvinna i 20-årsåldern som åtalas för skyddande av brottsling ska ha hjälpt de två mordåtalade männen att fly utomlands till Grekland. Kvinnan satt tidigare häktad för brottet men släpptes tidigare i somras, både mannen och kvinnan förnekar brott.

– Det finns tillräckliga skäl för samtliga åtalade för att jag ska kunna väcka åtal, men sen är det tingsrätten som bestämmer, säger chefsåklagare, Carl-Gunnar Fridolfsson.

Rättegången är planerad att starta den 4 oktober.

KLIPP 12/3 2022: Skottskadad man till sjukhus – misstänkt mordförsök i Växjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVTs reporter berätta vad som hänt i klippet. Foto: Kajsa Oscarson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer