Foto: Räddningstjänsten Markaryd

Garage totalförstört i brand – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad
Ett garage i Skafta utanför Traryd i Markaryds kommun totalförstördes under natten till tisdag i en brand. När räddningstjänsten kom till platsen var garaget helt övertänt och styrkorna fick fokusera på skydda intilliggande hus.

– Det är ett dubbelgarage utan bilar mellan två villor och det var i princip helt övertänt när vi kom så vi fick se till att skydda intilliggande byggnader, säger Nicklas Henningsson insatsledare för räddningstjänsten i Marakryds kommun.

Då fanns det en stor spridningsrisk?

– Ja absolut det fanns det ju när vi kom men vi lyckades få ner lågorna rätt snabbt.

Ingen människa kom till skada i branden som resulterade i att garaget helt utplånades i den kraftiga branden.

– Vi hittar ingen naturlig brandorsak så polisen är här och har spärrat av.

Ingen ska ha behövt evakueras och de intilliggande fastigheterna klarade sig utan skador. Larmet om branden kom vid strax efter klockan 03 och vid 06-tiden på tisdagsmorgonen var räddningstjänsten på väg att lämna platsen.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om mordbrand och genomföra en teknisk undersökning på platsen när det eldhärjade garaget svalnat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer