Gerd och Siegfried Nickels lägenhet blev utbränd i den omfattande branden i Braås den 10 maj. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Gerd och Siegfried förlorade allt i branden i Braås

Publicerad

Natten den 10 maj förstördes fyra lägenheter i en brand i Braås utanför Växjö. En av dem tillhörde Gerd och Siegfried Nickel.

Gerd och Siegfried var iväg med sin husvagn när de fick veta att hyreshuset där de bor stod i brand. Det var sent på kvällen och ingen mening att åka dit förrän dagen efter.

Vi möter Gerd och Siegfried utanför den totalförstörda lägenheten.

– Det bara snurrar i huvudet när man ser det här bedrövliga. Det är hemskt. Man har inte fattat riktigt ännu att det verkligen är såhär – man har inget hem att komma till, säger Gerd Nickel.

– Man har inga bilder på sina barn och föräldrar och barnbarn och allt sådant. Minnena är väl det allra, allra värsta, det andra går alltid att fixa.

Hur går ni vidare nu?

Gerd och Siegfried Nickels nu utbrända lägenhet med förspikade fönster. Branden spred sig via vinden. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

– Vi åker tillbaka till husvagnen. Livet måste gå vidare, vi ska ta tag i kontakterna med försäkringsbolag nu, och få tag i lite kläder bland annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet