Forna klubben efter Möregårdhs VM-succé: ”En förebild”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Truls Möregårdh nu går vidare till VM-final i bordtennis  är glädjen stor i hans forna klubb BTK Frej i Växjö.

Linn Olsson är en av klubbens spelare och hon är glad i dag när hon tänker på sin forne klubbkamrat Truls Möregårdh och att han går vidare till VM-final.

– Det är helt sjukt bra och jag är väldigt stolt över honom över hur han klarar av all press säger Linn Olsson.

Truls Möregårdh kom till BTK Frej i Växjö från Hovmantorps GOIF år 2008. Några år senare gick han över till Dänningelanda BTK som också är en Växjöklubb där stannade han tills han som 12-åring flyttade till Eslöv i Skåne där han bor och spelar än i dag. Ola Pettersson är ledare i BTK Frej och han har följt Truls sedan han började spela pingis i Växjö.

En riktig ”vinnarskalle”

– Han är en förebild för många med sina kämpartakter och hur han är som person i pingishagen, och han har en vinnarskalle som få har. Redan som ung kämpade han nästan ihjäl sig för att vinna matcher, så det har varit fantastiskt att se honom spela, säger Ola Pettersson.

Hör i klippet här några från hans forna klubb berätta om Truls Möregårdh och hans tid i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.