Förra veckan beslutade regeringen att begränsa antalet personer vid allmänna sammankomster till åtta personer. Idag fattade Länsstyrelsen i Kalmar och Kronobergs län att det ska gälla även idrottsevenemang. Foto: SVT.

Nytt besked: Sittande publik bantas ner till åtta

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelserna i Kronobergs och Kalmar län har beslutat att begränsa antalet personer i publiken vid till exempel kultur- och idrottsevenemang från 50 till 8 personer. Begränsningen gäller tills vidare.

Länsstyrelsen i både Kalmar och Kronobergs län beslutat att begränsa antalet personer som får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med sittande publik till åtta personer från och med imorgon 24 november. Beslutet tas av smittskyddsskäl.

– Vi hoppas och tror att detta ska få en bra effekt på smittspridningen, så att vi förhoppningsvis kan öppna upp lite inför jul och nyår, säger Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län.

– Detta gäller de stora idrottsevenemang och vi behöver nu få en så konkret bild som möjligt hur det slår mot föreningarna. Men grunden i beslutet är att vi inte ska träffas många människor samtidigt och begränsa det umgänge till de personer vi träffar i normalfallet. Vi behöver förändra vårt beteende i några veckor, säger Peter Sandwall, landshövning i Kalmar län.

Begravningar är undantagna där max 20 personer får deltaga. Begränsningen kommer att gälla tills vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer