Avgiftsfria bussresor i Växjö under en vecka. Foto: SVT

Efter trafikkaoset i Växjö: Gratis stadstrafik i en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Efter höstens ombyggnationer i Växö som stundom lett till trafikkaos på morgnar och kvällar så vill nu Växjö kommun under en vecka kompensera Växjöborna med avgiftsfria bussresor.

Detta gäller alltså resor med Växjös stadsbussar mellan den 17:e och 23:e december. Man kommer inte att behöva något busskort utan det skall bara vara att kliva på bussarna. Det finns ingen begränsning i maxantalet resor och man behöver inte vara folkbokförd i Växjö för att åka.

En dyr julklapp

– Detta är ett sätt för för oss att tacka Växjöborna för deras tålamod med allt vägarbete som varit under den senaste tiden, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Växjö

Är detta med kostnadsfri länstrafik något man kommer att satsa på framöver?

– Nej. Detta kommer ju med en kostnad på en miljon som vi får betala till Region Kronoberg för deras intäktsbortfall. Det skulle då bli 52 miljoner om året om vi skulle ha avgiftsfri länstrafik ett år, Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Storgatan i Växjö kommer att öppnas åter torsdag den 20 december, vilket är tidigare än beräknat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet