Grönsaksodlare startar webb-tv

Publicerad

Med 300 kvadratmeter odling är Sara Bäckmo och hennes familj självförsörjande på grönsaker halva året. Nu startar hon en webb-tv-kanal om sitt odlande.

Tillsammans med fyra andra odlare startar Sara Bäckmo en tv-kanal på nätet. Där ska de lägga upp filmklipp om odling.

Sara Bäckmo började odla 2011 och då kunde hon inget om odling. Nu tre år senare har hon hunnit lära sig mycket och på hennes 300 kvadratmeter stora odling finns tillräckligt med grönsaker för att försörja trebarnsfamiljen halva året.

– Jag är väldigt intresserad av hur en familj av vår storlek, vi har tre barn, ska kunna få tid och möjlighet att odla de grönsaker som vi behöver, säger hon.

Brist på rörligt material om odling

Det är bristen på internetsidor med rörligt material om odling som fått de fem odlarna att vilja starta en webb-tv-kanal. På sidan ska man kunna följa deras odlingar, både i form av videodagböcker och som reportage.

– Jag ska visa hur jag odlar, jag kommer att filma sådant som händer, sådant som jag gör i trädgården. Till exempel hur vi har lagrat våra grönsaker nu under vintern i ett hål i backen här. En stuka kallas det, säger Sara Bäckmo.

Webb-tv-kanalen publiceras i slutet på mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer