Hoppet ute för skidbackarna – ingen snö till sportlovet

Publicerad

In i det sista hoppades skidanläggningarna att de skulle kunna öppna backarna och skidspåren lagom till sportlovet, men det ser kört ut.

Snöanläggningarna i Kronoberg och Kalmar län har stått redo men det varma vädret har gjort det omöjligt att tillverka snö.

Dackestupet utanför Virserum kommer inte kunna ha öppet under sportlovet. De har inte kunnat välkomna några skidåkare hittills den här säsongen och troligtvis kommer det inte att ändras. Även om kylan kommer framöver kostar det mycket att fylla backen med snö och säsongen blir för kort.

Svartbäcksmåla utanför Nybro är inget undantag, där lyser det kalla vädret också med sin frånvaro. Chansen till snö i backarna eller i skidspåret till sportlovet är väldigt små.

I Hanaslövsbacken i Alvesta kommun är backarna också gröna och leriga istället för vita och inbjudande.

– Vi kommer inte kunna lägga någon snö nu, det ska bli regnigt och varmt. Det ser inte lovande ut inför sportlovet just nu, säger Markus Olofsson som är ansvarig för skötseln av Hanaslövsområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.