Mannen misstänks ha varit inblandad i ett smugglingsförsök mellan Sverige, Danmark och Tyskland. Foto: Johan Nilsson / TT

Grov narkotikasmuggling – man från Västervik häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern bosatt i Västerviks kommun häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för försök till grov narkotikasmuggling. Mannen misstänks för inblandning i smuggling mellan Sverige, Danmark och Tyskland.

Mannen anhölls i sin frånvaro den femte augusti och kunde plockas in under torsdagen.

Enligt kammaråklagaren Thomas Forsberg på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet så var det ett samarbete med tullen i andra länder som möjliggjorde att mannens misstänkta verksamhet kunde uppdagas.

Västervik

”Utredningen kan komma att växa”

Åklagaren vill inte berätta vilka droger det rör sig om eller vilka mängder. Han vill heller inte säga om mannen agerat ensam eller om han misstänks ingå i en liga.

– Det är för tidigt att säga, men jag kan säga så här – vi utesluter inte att utredningen kan komma att växa, säger Thomas Forsberg till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet