Gruppledaren för (M) i Tingsryd: ”Haft olika uppfattningar”

Publicerad

Förra veckan lämnade Marie Fransson sin plats i Moderaterna i Tingsryd och gick över till Socialdemokraterna – den femte moderaten som lämnar partiet på en dryg månad. Karin Olsson är gruppledare för Moderaterna i Tingsryd och hon delar inte Marie Franssons bild om att det är en dålig stämning i partiet.

– Det är inget som jag har upplevt att det är dålig stämning men att vi har haft olika uppfattningar det stämmer ju, säger Karin Olsson.

Marie Fransson var trea på Moderaternas lista inför valet 2018 och har under mandatperioden varit ledamot i både kommunstyrelsen och bildningsnämnden.

Avhoppet är det femte på kort tid från Moderaterna i Tingsryd. På en månad valde både M:s toppnamn Patrick Ståhlgren och Christian Ward, ledamot i fullmäktige för M att byta parti till Sverigedemokraterna.

Ytterligare två ledamöter för M, som sitter som ersättare i olika nämnder, har lämnat partiet.

I klippet ovan kommenterar gruppledaren Karin Olsson avhoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.