Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Så här följer du Ironman bäst idag

Uppdaterad
Publicerad

Triatlontävlingen Ironman sträcker sig över stora ytor i och runt Kalmar och på Öland. Här har vi listat några bra platser för den som vill följa tävlingens olika moment.

Den 3,8 kilometer långa simningen inleds vid Drottningtrappan i Tullhamnen i centrala Kalmar. 06.45 startar eliten, femton minuter senare, klockan 07.00 kliver övriga deltagarna ner i vattnet. Mycket publik samlas vid starten och längs kajen. Elevatorkajen är en annan plats för den som vill se mycket av simningen.

18 mil cykel

Den 18 mil långa cyklingen utgår från växlingsområdet vid Södra kanalgatan sedan vidare över Ölandsbron, söderut på Öland via bland annat Degerhamn innan de tävlande vänder norrut igen och cyklar tillbaka över bron för att avsluta med en slinga på knappt sex mil som går norr om Kalmar. Bra platser för att se cyklingen är bland annat rondellen vid Färjestadens hamn, Degerhamn, Läckeby och Lindsdal.

Ironman Kalmar 2018

42 km löpning

Den 4,2 mil långa löpningen utgörs av en bana som startar inne i centrala Kalmar och sedan går norrut via bland annat Ängöleden och Berga. Deltagarna springer drygt tre varv för att slutligen gå i mål på Stortorget i centrala stan. Löpningen är publikvänlig och bland annat Ängöleden, Tallhagsvägen och Fredriksskans är bra platser för den som vill se sista momentet i tävlingen.

Flera gator avstängda

Tävlingen pågår från 06.45 till 23.15 då målet stänger. Tävlingen har också påverkan på trafiken i och kring Kalmar och flera gator stängs av. Bland annat är stora delar av Ängöleden avstängd från klockan 05 till midnatt. Norra vägen och Lindsdalsvägen är avstängd för trafik större delen av dagen. Kvarnholmen stängs av för trafik från 09 till midnatt.

Fullständig information om vilka vägar som påverkas under lördagens tävling finns på Kalmar kommuns hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ironman Kalmar 2018

Mer i ämnet