Näringslivschefen Thomas Davidsson tycker att det var ett klokt beslut att flytta Guldfesten till hösten. Foto: Jan Magnusson, Jonatan Börjesson

Guldfesten i Kalmar – nytt datum i oktober

Publicerad

Guldfesten i Kalmar som fick ställas in den 14 mars kommer istället att hållas lördagen den 17:e oktober, det meddelande kommun under tisdagen.

Efter Folkhälsomyndighetens uppmaning om att stoppa sammankomster för fler än 500 personer, ställdes Guldfesten in.  650 gäster hade tackat ja till att vara med när priser skulle delas ut till lokala företag. Förköpta biljetter kommer gälla på galan i oktober. 

– Guldfesten involverar många, men alla sponsorer, samarbetspartners, gäster, prisutdelare och övriga har visat stor förståelse i denna svåra tid. Så nu när ett nytt datum är satt ser vi fram emot att samarbeta för en festlig höstgala istället, säger Thomas Davidsson, näringslivschef Kalmar kommun. I ett pressmeddelande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.