Foto: TT/bild från polisens förundersökning

Hade tio pistoler i garaget – fyra män döms till långa fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen dömdes fyra män för grovt vapenbrott i Västerviks kommun. Två av männen dömdes även för grovt narkotikabrott. Följderna blev som högst sex års fängelse och som lägst två år och nio månader.

En av männen är hemmahörande i Västerviks kommun och tre av dem i Norrköpings kommun.

De fyra männen döms för grovt vapenbrott. Enligt domen ska männen sammanlagt haft 10 skjutbara pistoler förpackade i ett garage utan rätt till det. Varje pistol ska ha förvarats tillsammans med ett magasin och fem till sex patroner.

Mängder av narkotika

Två av männen döms även för grovt narkotikabrott efter att ha haft och förpackat narkotika. Bland annat hade de över 30 000 narkotikaklassade tabletter, de flesta av märket tapentadol, i samma garage som pistolerna hittades.

Enligt tingsrättens bedömning ska garaget ha utgjort någon form av nav för en verksamhet för försäljning av vapen och narkotikaklassade läkemedel.

Tre av männen har en historia av brottslig verksamhet och är tidigare dömda för narkotikabrott, två av dem är också tidigare dömda för vapenbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer