Bilder från Jönköpingshäktets övervakningskamera visar hur 19-åringen slår vakten, enligt polisens häktningspromemoria. Foto: Polisens häktningspromemoria

Häktad misstänkt för mordförsök – misstänks för nya brott i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-åring som sitter häktad misstänkt för mordförsök i Växjö i augusti är nu misstänkt för att ha begått fler brott under tiden i häktet.

Den var i slutet av augusti som 19-åringen greps och häktades misstänkt för mordförsöket på Hjalmar Petris väg i Växjö. Nu misstänks han även för våld mot tjänsteman sedan han ska ha misshandlat en vakt i häktet i Jönköping.

– Han skulle gå på toaletten och när vakten tog med honom till toa så började han slå och sparka omkring sig utan någon tydlig förklaring, och trots att han och vakten klickat tidigare, säger åklagare Kristoffer Nordström.

Fick flyttas till säkerhetshäkte i Göteborg

Häktesvakten ska ha fått ta emot ett par knytnävsslag i ansiktet och ska även ha fått ta emot sparkar på benen, enligt polisens häktningspromemoria. Men enligt åklagaren ska han inte ha fått några allvarliga skador.

Utöver att 19-åringen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök är han nu även skäligen misstänkt för våld mot tjänsteman, vilket har lagts till som skäl för hans häktning.

– Han fick flyttas till säkerhetshäkte i Göteborg, men jag tror att han har flyttats igen på grund av dåligt beteende, säger Kristoffer Nordström.

19-åringen nekar sedan tidigare till brott gällande mordförsöket, men har inte velat kommentera de nya brottsmisstankarna enligt häktningspromemorian.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer