Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Hälften av sjuksköterskorna sjuka: ”Ingen som kan svara i telefonen”

Publicerad

Hälften av sjuksköterskorna vid vårdcentralen i Tingsryd är hemma på grund av sjukdom. Det gör att verksamheten påverkas och att det kan vara svårt att boka en tid.

Vårdcentralen i Tingsryd har runt tio anställda sjuksköterskor men hälften av dem har alltså drabbats av olika åkommor och har sjukskrivit sig.

Påverkar hela verksamheten

Både under måndagen och i dag, tisdag har det fattats personal. Detta påverkar verksamheten under veckan. Framförallt är det tidsbokning och rådgivning på telefon som påverkas.

– Sjuksköterskorna är ju spindeln i nätet och när de fattas har vi ju ingen som kan svara i telefonen och då påverkar det ju hela verksamheten. Vi ligger efter när det gäller att ringa upp men det är tyvärr inget vi kan göra någonting åt, säger Maj Axmarker avdelningschef vårdcentralen Tingsryd.

Enligt avdelningschefen är det inte en helt enkel sak att försöka lösa situationen när flera ur personalen är sjuka samtidigt.

– Vi har försökt byta några dagar och placera om personal men det är nästan omöjligt när det blir så här. Det brukar inte vara så här. Men vi försöker verkligen att göra så gott vi kan och är man akut sjuk så löser vi det, säger Maj Axmarker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer